5 Şubat 2013 Salı

Ton Balıklı Makarna

Ton balıklı makarna, herkes tarafından kolayca uygulanabilecek lezzetli bir yemek! Ton balıklı makarna yiyerek, gerek protein gerekse de karbonhidrat ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

Ton balıklı makarna için Malzemeler

1 paket makarna
2 kutu ton balığı
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı karabiber
4 adet domates
5 adet acı veya tatlı yeşil biber
1 çorba kaşığı salça
1 bardak su
2 diş sarımak
1 çorba kaşığı zeytinyağ

tonbalıklı makarna

Ton Balıklı Makarna tarifi resimli oktay usta makarna tarifleri

Ton balıklı makarna nasıl yapılır

Bir tencerenin içerisine ağzına kadar su konulur ve kaynatılmaya başlanır. Su kaynamaya başladıktan sonra içerisine tuz ve bir çorba kaşığı yağı atıyoruz. Bunu yapmamızın sebebi makarnaların birbirine yapışmaması. Makarnaları iyice kaynayan suya atıyoruz ve 10 – 12 dakika kadar sonra makarna haşlanmaya başladığında bir süzgeç yardımıyla süzülür. Aldente olmasına dikkat ediyoruz (yani çok pişip hamur olmamalı).(kolayyemektarifleri.biz)

Makarna bir kenarda duradursun içinin sosu için tencerenin içine yağ ekliyoruz ve kızınca içine ince doğranmış biberleri atıp kavuruyoruz. Kavrulmuş biberin üstüne ince kıyılmış sarımsağıatıp karıştırılır ardından onun üstüne ince doğranmış domatesi kayarak domates ezilinceye kadar pişmesi beklenir, ve pişen karışımın içine 1 çorba kaşığı salça ile su ilave edilip ton balığını ekliyoruz ve daha sonra karabiber, tuzu ekleyip pişmesi biraz pişiriyoruz. Daha sonra bir kenarda süzdüğümüz makarnalarla iyice karıştırıyoruz, ve servis ediyoruz


Ton Balıklı Makarna

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder