Hurma Tatlısı için Gereken Malzeme Listesi:
3 su bardağı un
1 çay bardağı soda
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 limon kabuğu rendesi
125 gram margarin
sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
limon suyu
Hurma Tatlısı Tarifi ve Yapılışı Hazırlanışı.
- Unu bir kaba koyun. Yumurta, margarin, soda ve tuz katıp yoğurun.
- Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce yuvarlayın sonra hurma şekli verin.
- Kızgın sıvı yağın içine atın. Kızarınca bir kaba alın. Şerbeti için bir tencereye toz şekeri ve suyu koyun.
- Kısık ateşte koyu bir kıvama gelene kadar pişirin. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın.
- Kızarttığınız hurma şeklindeki hamurları ekleyip 15 dakika bekletin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Hurma Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder