11 Şubat 2013 Pazartesi

Parmak Kebabı

Parmak Kebabı için Malzemeler:

Kebap için:
6 yemek kaşığı sıvı yağ
500 gr kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 adet defne yaprağı
2 su bardağı su
Tuz
4 adet patlıcan
4 adet domates
4 adet sivri biber
Tuz
Sıvı yağ

Parmak Kebabı

Parmak Kebabı Tarifi yapılışı ve hazırlanışı resimli etli yemek tarifleri patlıcanlı yemek tarfileri

Parmak Kebabı Tarifi ve Hazırlanışı:

Etler düdüklü tencereye konur, suyunu bırakıp çekene kadar ağzı kapatılarak beklenir Suyunu çektikten sonra salça, kabuğu soyulmuş sarımsak, küçük doğranmış soğan, defne yaprağı, tuz ve su konur. Yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Patlıcanların kabukları tamamen soyulur ve 2 parmak kalınlığında uzunlamasına kesilir. Üzerlerine tuz serpilir ve yarım saat kadar suda bekletilir. Daha sonra kağnı havlu üzerinde bekletilir ve sıvı yağda kızartılır Bir fırın kabına ortası boş kalacak şekilde konur ve ortasına kuşbaşı et yerleştirilir Etlerin üzerine ortadan ikiye kesilmiş domatesler ve biberler yerleştirilir Etin suyu ilave edilir Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir ve servis yapılır.(kolayyemektarifleri.biz)


Parmak Kebabı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder