11 Şubat 2013 Pazartesi

Ekler

Ekler için Malzemeler

Hamuru için :
200 gr margarin
1 su bardağı +1/4 su bardağı su
1 su bardağı+3 yemek kaşığı un
4 adet oda ısısında yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker,1 çay kaşığı tuz
İç Kreması için :
500 ml süt
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 poşet krem şanti
Yarım su bardağı süt
Üzeri için :
1 paket çikolatalı sos

Ekler pasta nasıl yapılır

Ekler Tarifi, Resimli Oktay Uta Pasta Tarifleri

Ekler Tarifi ve Hazırlanışı :

Önce hamurumuzu hazırlıyoruz. Derin tencerenin içine hamur malzemelerinde saydığımız suyu koyuyoruz. İçine tuz ve şekeri ekleyip kaynayıncaya kadar bekliyoruz. Kaynadıktan sonra margarini ekleyip eritiyoruz. Ardından unu katıp topak topak olmaması için hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Ateşi kısıp karıştırmaya devam ederek 10 dakika pişiriyoruz. Sonrasında hamurumuzu soğumaya bırakıyoruz. Ilındığında 1 yumurta kırıp tel çırpıcıyla hızlı şekilde karıştırıyoruz. Ardından aynı işlemi diğer yumurtalar için de tek tek yapıyoruz ve böylece hamurumuz iyice kıvam almış oluyor. Hamurumuz hazır. Krema sıkma torbasına hamuru koyup yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye uzun çubuklar şeklinde sıkıyoruz. Aralıklarla sıkmayı unutmayın, yoksa kabardığında yapışabilir ve sünebilirler. 180 derecede ısıttığımız fırına tepsiyi yerleştirip kapağını hiç açmadan 30 dakika pişiriyoruz. Pişerken iç kremasını hazırlayabiliriz. Kreemşanti hariç bütün malzemeyi (yarım su bardağı süt hariç ) bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz ve kıvamlı olduğunda soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir yerde krem şantiyi yarım bardak su ile mikserde çırpıyoruz ve ardından kremamıza ekleyip mikserle çırpıyoruz. Artık hamurların içine kremamızı koymaya geldi. Aşağıdaki resimde uygulamalı olarak çok güzel anlattığı için paylaşmak istedim. Özetle hamuru çok delmeden iç kremasını koyuyoruz. Üzerine çikolata sosunu koyuyoruz. Ve işte harika lezzet hazır. Afiyet olsun…


Ekler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder