9 Şubat 2013 Cumartesi

Kuru Patlıcan Kavurması

Özelikle kış aylarına girmeden mevsiminde kurutulmuş patlıcanlarla yapılna nefis bir patlıcak yemeği Kuru Patlıcan Kavurması…

Kuru Patlıcan Kavurması için Malzemeler:

1 bağ kuru patlıcan
150 gr. Tereyağ
2 büyük boy soğan
½ bağ kurutulmuş biber
2 çorba kaşığı biber salçası
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam pul biber
1 tutam beyaz karabiber

Kuru Patlıcan Kavurması

Kuru Patlıcan Kavurması Resimli Anlatım Kolay Patlıcanlı Yemek tarifleri Resimli Etli yemek tarifleri

Kuru Patlıcan Kavurması Tarifi ve Hazırlanışı:

Kuru patlıcanı sıcak suda haşlayın. Tencereye tereyağını atın ve eritin. Soğanı ince ince doğrayıp tencerede kavurun. Ardından kuru biberleri ekleyerek karıştırın. Salçayı ekleyin. Biraz daha kuru biber ekleyin ve iyice karıştırın. Haşladığınız kuru patlıcanları tencereye atın ve iyice harmanlayın. 1 tutam tuz, karabiber, pul biber, beyaz karabiber atarak karıştırın. Yaklaşık 15 dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra yemeğimiz servise hazır.


Kuru Patlıcan Kavurması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder