23 Şubat 2013 Cumartesi

Kara lahana Diblesi

Kara lahana Diblesi Malzemeler

1 demet karalahana
2 su bardağı pirinç
4 adet büyük boy soğan
1 adet kesmeşeker
3 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı, tuz

Karalahana Diblesi Tarifi

Karalahana Diblesi Tarifi Tarifi, resimli Oktay Usta yöresel yemek tarifleri

Kara lahana Diblesi Yapılışı

KARALAHANALARI yıkayıp incecik kıyın ve üzerine tuz serperek ovun. Yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları ince kıyın. Orta büyüklükteki bir tencereye bir kat lahana, bir kat pirinç, bir kat kıyılmış soğan olmak üzere, elinizdeki malzeme bitene kadar, en üstte lahana kalacak şekilde yerleştirin. Tuz, kesme şeker ve sıcak suyu ekleyip yarım saat pişirin. Tere yağını ayrı bir tavada kızdırıp yemeğin üzerine dökün. Karıştırdıktan sonra servis yapın.
Karalahan diblesi severek yapanlara afiyet olsun.


Kara lahana Diblesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder